Wednesday, September 30, 2009

kUriNdu..& seLaMaT bErGrAduaSi RakaN2 UtEm

Salam.


*****

Lama tak dengar kabar berita dr blog.Sy sangat bz. Projek macam2. Tak yah citer la projek2 segala ni.

Hari ni rase syahdu mcam semalam. Sebab start semalam Mis Antah dah bertukar ke jabatan len akibat dapat kerja baru. Tetapp weehh...Alhamdulillah, rezeki die kan?
Aku punyela menumpang hepinya die dapat keje PTM tu sampaikan masa first time die cakap dulu,aku yang menggelupur rasa terharu. Hepi sgt. Macamla aku yang dapat. Ngehngeh..
Watever pun, aku tumpang gembira dengan apa yg mis antah perolehi hari ini. Ntah cmana la die kat tempat baru kan...Rindunyeee....T-T


Mis Antah a.k.a Nurulhuda~

Die salah seorang sahabat yang menggunakan bahasa malaysia dengan kadar kesilapan sifar. Kadang2 dia speaking guna bahasa baku lagi dengan aku. English jangan citer la, memang mantap lagi mampan. Kira bab2 bahasa pertiwi ni dia lulus la.
Aku bajet bahasa dramatis dia terjadi akibat pembacaan Maryamah Karpov.
Seumur hidup aku ini sekali saja terjadi hingga saat ini. Suatu ketika aku dan Mis Antah bermesej.

Mis Antah: **** mahu belanja. Kamu mahu ikut?
o-O aku : Sapa lg ikot? Rmai ker?
Mis Antah: Tak. Dia, Saya dan Kamu.
o-O aku : ..(buat seketika aku terpikir ayat tu macam tajuk drama melayu)


Well, kebanyakan org mungkin tak pay attention for something like this. But, i always do.

Pernah sekali dulu aku tengok Mis Antah khusyuk membaca Maryamah Karpov. Aku tergerak nak curi2 baca buku tu. Ya. Aku curi2. Tapi aku tak mencuri buku itu. Tiada merit untuk aku. Hebat sangatkah? Aku sempat baca line pertama je. Huh...ini bukan standard pembacaan untuk pembaca novel tegar seperti aku. Langsung aku tak faham apa motip ceritanya. Penulisan ala2 sastera dan bahasa 'tinggi' terbukti tak menarik perhatian aku langsung.


Tapi Mis Antah tekun baca seolah-olah itu buku Biarlah YM Berbicara. Sungguh aku kagum.


Bravo.
o_O


p/s: Ku rindu Mis Antah.T-T
*****


Cerita lain, maaflah aku jarang melawat kamu, kamu,kamu dan kamu. Semenjak dua menjak ni,processor otak aku perlu bergerak di tahap optimum. Jadi, aku tak ada masa untuk blog-walking di laman sesawang kamu semua. Insya Allah, kalau ada senggang tu, bolehla.

Lagi beberapa hari mahu konvo. Raptai, dan segala spesis perkara perlu diselesaikan. Harap berjalan dengan lancar. Siapa kaya, boleh la send bunga comel dan cantik pada aku. Hehe..

Kawan-kawan, Selamat Bergraduasi! Kita jumpa di sanaaaa..=p


7 comments:

shaz haza said...

wah. tahniah utk die. sorng ofismate pun dpt gak. bestkan. =)

oh ya. novel tu. menarik gak. serius, kne fokus lebih sikit utk bahasanya. he he.

is-nanie said...

Bestnye miss antah... rezeki dia kan..

kite pulak.. lain citernye.. huhu..

btw.. congratz for ur convo.. ^^

iza~de~bintang said...

Maryamah Karpov adalah satu dari tetralogi Laskar Pelangi.. Dalam 4 siri novel ni MK adalah yg yg terakhir. Siri Laskar Pelangi mmg best (bagi yang suka) hehe macam Kak Iza ni terutama siri ke 3 Edensor.. Hehehe mesti awak pening baca komen Kak Iza ni (^__^)

Btw tahniah kat kawan tu yer :)

kojah said...

ecahhhhhhhhh...

congratsssssss!!klu jumpa ko leh bg bunga...hihihi tp sbb xjumpa ko kan...

eh2, ko keje ktne skang?gov??

CoOkiE MoNSter said...

to all ~
betul,betul,betul,betul....yup, aku kat putrajaya kojah, gov. nak tau mesej aku. malas aku nak bgtau 1 dunia lokasi aku keje. ok?

ps:aku sangat pemalas. nak reply komen pon sekaligus je..hikhik...i appreciated all the comments..muah2!

=D

Antah Berantah said...

Miss Antah sgt terharu membaca hasil nukilan Cik Kuki ni. InsyaAllah ada kesempatan kita bertemu lagi..

Ye, sy sgt sedih tidak dpt bergamba dgn kamu di hari konvokesyen. Kita jumpa di lain waktu ye? Saya janji..

CoOkiE MoNSter said...

Mis Antah ~
Ai...takkan terharu je? Penat taip nh? coklat??? =)