Friday, September 11, 2009

TePeK PiCs KAmOo..

Salam.

Selamat Hari Jumaat. Hari penuh barakah, lagi2 di bulan puasa. Baru abis menghadiri majlis khatam Al-Quran peringkat Jabatan. Alhamdulillah...ramai jgak yang hadir memeriahkan majlis. Balik ofis, tarik nafas dulu baru wat keje. Sebelum tu, nak tepek gambar yang aku edit dari tadi ni. Hehe..



Masa ni, kami pergi kl sempena "ops-raya". Oh, memang la tak pernah dengar. Aku reka sendiri ya tuan2 dan puan2. Dah lama da naik kl ni, motif aku cuma nak beli baju raya je. Lain2 tak masuk dalam agenda aku. So, kitorang berjalan dari masjid jamek melalut ke sogo. Si Raz siap rembat kasut sepasang dua. Aku n Bed cam biase la. Dari satu kedai ke satu kedai carik baju yang berkenan. Oh! Baju kurung or baju kurung pahang kat kedai2 kain yang berderet2 dkat2 masjid jamek itu sangat murah okk. Dan cantik. Tak rugi la kiranya beli kat situ.

Kalu korang jenis nak yang mewah hah dipersilakan la pegi butik2 ke apa. Eh, dah dahh. Pastu kitorang g sogo, biase window shopping jew.

Touch n go.

dah abes touch n go, perjalanan kitorang merebak lak g pasar malam dekat masjid jamek lak. Ha kauu....bebudak ni giat sungguh2 shopping makanan. Aku dah sakit lutut nak tengok laksa, mi wantan ke segala. Maka aku ngan Kerol terus je g stesen lrt. Lepak pasal lutut aku dah rase nak tertanggal.

Agak2 nak dkat 5.30 tu baru si Bed, Raz ngan Ida datang. Hah, cantekkk. Aku sempat masak kek sebijik tunggu korang datang. Cempedak goreng yg bapaknyer besor tu pon aku dah lapah sampai tinggal plastik je. Pesal tak genapkan je sampai pkul 7? Hehe....jgn mare ye? Aku gurau je beb.


Pastu apelagi? Balikkkk ler. Ape ko ingat aku nak bertapa kat lrt tu sampai besok?


Tamat.

P/S: Shopping memang superb!=)

3 comments:

iza~de~bintang said...

amboi dik..shopping sakan yer hehehe.. Kelmarin ke KL sengaja lalu area jalan tar tu susah bebenor cari parking last2 tak berhenti pun :D

+akufobia+ said...

kan best kalau shopping tak penat.haha.tak boleh.kalau tak penat takut berkhemah je kat situ kan.tak balikbalik.makan,tidur,mandi semua kat situ.ngerii.

CoOkiE MoNSter said...

iza~de~bintang ~
mmg sangat ramai manusia dekat area jalan tar tu..huhu. nak jalan pon susah.

+akufobia+ ~
uiks...tu shopping tahap melampau..sy shopaholic terlatih.hehe..