Tuesday, July 21, 2009

SyoK jenJaLAn.

Aku ngantuk. Sebab tu aku kna wat sesuatu.

Sabtu lepas aku n carol g jenjalan kek kl. Tak dirancang nh..psal kalu duk umah pon cam membazirkan masa aku yg sangat berharga ni kan. So, dari tido, termenung xtentu pasal, lagi baikkk aku g jenjalan. Cuci mata. Ngehngeh..

Dah sampei kl, harusssla g sogo kannnn....kate ader sale. Tp bagi aku xcam sale langsungg. Pasal yg sale tu bukan pesen baju yg aku suke pakai. So, aku lost interest nak jenjalan lebih lame kat sogo. Thus, blah la g tempat len. Kalu dah 70% cut, jadik 56 hengget, sale pemendenyeee...standard harga mahal maaa..spesis bole bg aku bankrup. Korang yg kaya2 bole ar kot pi shopping sana ann.

Pelagi, xkan nak termenung tepi tiang letrik kan? So, kitorang pi kedai baju. Harga pun standard laa bg orang cam aku. Aku pilih baju xmo mahal2 nak mampus. Yang standar2 under 50hengget dah ar. Bukan orang nak telek pon baju ko pakai murah ke mahal kann?
Sekali sambar 2 helai. Haha...puas ati aku (dapat gak shopping psal xdpat lepas gian shopping kat sogo). Pastu tgok tudung, xkan tgokkk je kannnn, maka sekali lagi aku sambar 1. Cam tamak haloba lak nak beli 2,3 helai sekali.

Agak2 lutut rase dah gigil tuh, pi lak pasar mlam dkat2 sogo. Pehh....mmg best byak brang ar, lagi2 makanan. Tp oleh krn aku dah kenyang giler makan nasik 6 hengget(mahal siott..biskut meri tull) kat sogo, maka aku xde perasaan tgok mkanan yg yummy. Anyway, I love to eat! daisukiii! ^-^



Jalan sakan. Buktinyer, kalu korang tgok selipar aku yg kaler coklat tuh siap tercabut bunga dier, kaki? tak yah citer. Lenguh sehhh....

Dah abes jenjalan, lutut pon cam nak tercabut, tangan pon dah xckup pgang brg, pe lagi, mohhh ler kite balikkk. Biler tibe jer kat lrt masjid jamek tuh cantekkk je manusia berpusu2 beratur. Adussssss..... mula2 tuh aku ingat ade artis mai cni, agaknyer saje duk lepak kat lrt kan, nakk je aku join beratur same. Mintak autograf.
Malangnyer aku sebagai yg buta bola, xtau lak rupenye depa sumer penyokong MU. Berasak2 beratur cam ade 1 juta kat ctu. Nak tgok bola nyer pasalll kan..

So, alternatif len, pi naik lrt pi kl center, pastu amek lak erl. Hambek ko terbang 10 hengget tambaaang jer g putrajaya. Neway, lagi baik drp aku dok beratur kat masjid jamek td. Agak2 kul 10 agaknyer kalu aku beratur.



Sangat ramai okkk...Line dari tangga psar mlam sampai kaunter lrt. Bapakkk nyer ramaiii....merahhh jer. Rata2 pnyokong MU. hehe.. Ha, Carol yg baju kaler oren tuh. Sajeee je aku masukkan gambor die bile aku snap pics. ^-^

Pape pun, layaaaaaaaannnn.

ps:/ haus lak menaip nih. Milo aisss...sodapnyoo..

8 comments:

Antah Berantah said...

Cik Kuki,
sempat aje anda photoshop kan gambo.
last2 milo ais jugak jadi isu.
pape pon klau nk kuar gi kl, jgn malu2 pegi rmh hamba.
nanti hamba bagi hidangan milo ais dgn nasik goreng + sayur kobis.
=D

k.e.r.i. said...

takde keje betul pekerja kerajaan.

+akufobia+ said...

haha.kerjakerja.

shaz haza said...

pekerja kerajaan pun byak keje la. hehe.

CoOkiE MoNSter said...

Mis Antah ~
sediakan pizza hut hawaiian skali ekk..=)

k.e.r.i ~
weii, sambil wat keje la aku ngantuk. Ape? ko ingat aku duk termenung kire cicak kat siling je ke slame ni??

+akufobia+ ~
kna kerja, sy suka kerja. ari2 sy kerja. hehe...

shaz haza ~
betuuuuuullll.

mrberett said...

perempuan memang tak dapat dipisahkan denga shopping ya?

CoOkiE MoNSter said...

mrberett ~
shopping adalah terapi sy. hehe..~

nazri.sensei said...

haha..terapi eh..ish3..

p/s : dah add ur blog dlm my blogroll..huhu..