Tuesday, July 14, 2009

No TiTLe..

Salam...

Sekali-sekala aku baca blog orang, cammm syoookkk jer depa menulis. Sorang lagi anak didikku ,yang penah suatu ketika dulu aku racuni fikirannya akhirnya berjaya kubentuk menjadi pemblogger tegar. Dulu2 kalu aku xperkenalkan term 'blogging' ni ke die, sampai ke sudah agaknye buat tak retiiii jer. Terpakse aku jampi berbakul a.k.a convince bagi hati die terbuka untuk join komuniti bloggerr.....

Salah satu caranya adalah dengan mensaiko pemikirannya yang suci tu.(suci ker? Tiha, i know wat u did last summer. ngehngeh...) Seat aku dulu kat kelas memang dok depan die. So, haruslah peluang percuma yang ada nh aku gunakan untuk menarik minat die ke arah yang lebih sihat. Betul tak Tiha?? Dulu die ni takde perasaan pon bile tgok aku blogging segala. Sekaranggggggg, ko tgok post die untuk 2009, dah 39 posts u knoww? Hellooooooowwww, I'm da sifu pun post baru 19(xmasuk post nh)????? Apekahhh???? Jatuh kredibiliti aku sebagai seorang pencetus blogger pd mereka. Tragisss..
Tapi aku mmg xberaper nak tegar memblogging(tegar sebenanye, saje merendah diri....sengal!). Aku sukeeeee sangat kalu member2 aku join blogging pasal aku ada bahan nak bace time boring. Hemohemohemoo...

Oklah, tukar citer len. Pagi2 dah citer sal racun2, tuba2 segala. Cubela positif cket cik ecahhh...(balik ke alam nyata. Lempang muke laju2 4 kali, bagi mengantuk ilang -_-)

Semenjak dua menjak nh, aku bersemangat giler nak g keje. Tahap kecergasan dan kandungan oksigen dalam darah pon naik 30%. Selalunya pagi2 nak g keje tu, aku separuh sedar jee. Pasal aku dah familiar ngan jalan, lif2, pacik guard sume, so aku sampaila kat bus stop ngan selamat walopon tak bukak mata. Tapi 2,3 arini aku mmg bukak dua2 mata aku luas2 g keje pasal drebar bas yg pacik tu dah jadik ABANG! Muahahahahahahahahaha......("Ko sompat menggatai eaa ecahhh!" --> ayat keramat K.Huda) Adehhh.....lupe diri sekejap.

Sebagai wanita yang elegan, anggun, comel, jelita, ayu, dan coooolll, harussssslah aku menunjukkan teladan yang baik pada abang bas itu! Wahahahahaha.....(walaupon hakikatnya berbeza 0.1 percent jer). First time kena tunjuk yang kita ni ada adab sopan yang tinggi malah berbudi bahasa. Bukan tu aje, kita mestilah mempamerkan sikap mesra alam yang mencanak tinggi tu.

Dengan gaya gadis ayu yang bertamadun,aku turun bas.

"Terima kasih ya bang!," abang bas angguk2 jer. Angguk pun angguk la banggg. Kalu geleng camno? Haha..


Perfecto!

Jangan terpedaya rakan2, ini cuma gambar hiasan. Identiti abang bas mstilah dirahsiakan untuk kesejahteraan sejagat.

9 comments:

+akufobia+ said...

ngaa.takut kena rembat dengan orang lain.

CoOkiE MoNSter said...

+akufobia+
next mission ongoing!

is-nanie said...

Sudah berjumpa sumber inspirasi untuk pegi keje rupenye..hahahaha..

Antah Berantah said...

haha! pas tak dpt capture gambo abg driver di dalam bas sebenar, cik aisyah pun google image bas nadi putra. hehe! nice effort!!

CoOkiE MoNSter said...
This comment has been removed by the author.
CoOkiE MoNSter said...

is-nanie ~
pasni bole la dtg 1 jam awal g keje. agak2 pas subuh bole??

antah berantah ~
cik antah ni, entah-entah ade hati jgak tak kat abang bas? tott!

kojah said...

aku pun anak didik ko gaks...huhu

CoOkiE MoNSter said...

kojah ~
seb baik la ko ingat lagi sifu-blogging ko ni yer...teruskan usaha ke arah yang lebih tegarr..=)

Antah Berantah said...

tetttttttttt!