Tuesday, August 4, 2009

Ari2 SaYa KerJa, SaYa Suke KerjA...

Kes bukan takde kerja.

Kerja aku sangat banyakkk okkk. Tapi xpelah, tggungjwab kite kenala buat kan? Tp so far so good la.. bole lagi la buat, org kate xde la berat sangat kot. Buat projek pon dalam group, so cpat cket la siap.

Oh, jgn sangka aku bukak blog ni sebab aku free. Aku bz tetiap ari pagi sampai petang semenjak 2 menjak nh. Takde masa nak berangan lagi. Tak siap, mcm biase silalah heret sistem anda ke rumah ye. Semalam pon, ntah pukul baper aku tido. Buat sistem berselang-seli dengan Zettai Kareshi. Aku xleh duduk wat sistem 5 jam xbergerak. Mau terkeluar bjik mata aku kangg.

Aritu aku beli DVD movie kat member aku. Bukan die jual. Die punyer kawan kepada kakak die yang jual. DVD tu rege RM 5 jer sekeping. Beli 5 keping free 1. Kualiti so far aku tgok ok laaa...Then die nyer peket(peket ker?) pon kemas. Nampak la tu DVD. Macam2 citer ada yer..citer jepun, korea, omputeh, taiwan, anime....eh, sumer la ada. Kalau berminat, moh ler kome tanya ngan member aku. Aku xleh komen pjg2. Hehe..

For the past 2 week lak, wat pertama kali dalam 23 taun nh, aku leh lak beli novel. Tajuk 'Biar YM Berbicara' kat MPH Alamanda. Standard rege novel laa, RM 20 jerr..Tapi aku sangat hepi n rase cam orang paling bertuah saat tu pasal buku tu tinggal tu jele 1 kat MPH. Sold Out koo.. Balik umah, malam start ar projek aku bace novel. Tabiat aku kalu bace novel bersemangat giler. Dulu bace buku Kimia xder lak cmtuh ekkk.. Aku bace 2 ari je buku 52 bab tuh. Selagi xabes, haaa kauuuu selagi tu le aku bace. Tak makan pon xper, janji bace. (Cian Carol xmakan nasik tgahari tu sebab tukang masaknyer khusyuk ngan novel..hehe..die makan biskut je kutt..)

Then, last week cam biase aku n Cik Berantah pagi Alamanda (tempat meronggeng standard bg org2 kat putrjaya). Round punyer round g lagi MPH. Hantu tul kitorang tgok buku...Pakkal jer aku lum kemaruk lagi ngan buku. So, survey2 jela. Cik Berantah siap dah rembat Maryamah Karpov siri 4 kot. Aku standby for the next book jer, malas nak beli. Konon2 g Alamanda nak byar duwet PT jer.


Last2, aku beli gak sandal heel kat Walk-In AGAIN, shoping kat Carefour, g KFC.



Kesimpulannya, misi aku utk berjimat bulan ini adalah GAGAL. Ya, aku belum sedar diri rupenye.

4 comments:

shaz haza said...

aisyah..

sungguh menarik fsl dvd tu. huhu. nak. tolong tye same itu kawan ye.

aritu kite pg alamanda. hah. sikit pye mahal makn kat foodcourt die.

kaye2 sgguh org ptrjya ni ye. =p

sesat. pusing-pusing cari mph. haha. sebab mula-mula masuk alamanda nmpak mph. ha ha. titik penanda tu. he he.

+akufobia+ said...

ngaa.nama pun alamanda.dush.

CoOkiE MoNSter said...

shaz haza ~
orait,kite tanykan member tu. kalu green light, kite pas kat hajar list movie die k? hehe...

+akufobia+ ~
nanananana....dush,dush,dushh! (version +akufobia+).

is-nanie said...

meh meh~...

sape nak order dvd.. leh bgtau sy..
tp sy pon orang tengah je.. hihi..