Thursday, August 28, 2008

miStEri RumaH seWa..

PERISTIWA tu jdik dalam minggu yg lepas2. Ntah hari ape aku pon xingat. Byak mende len g aku nk ingat. Otak aku cket punyer tepu semenjak 2 menjak ni. Dah overloading. Wahahaha.. Melalut lak aku. Ape citer aku td erk?? ha..dah ingat. Pagi tu mase aku kat bilik aku, aku dgar si hosemate aku jerit2 pnggil name aku dari luar. Aku pon blurr je, apekehe pepagi duk jerit2 pnggil aku. Tau la name aku sedap kan? aku pon kuar la tny cik kak tu. die ckap ade objek hitam masuk dlam bilik aku. aku pun memula okeyy je, pastu glabah bile terpk mende ape? Cik kak E tu kate die ngah iron baju mase nampak objek tuh. Pastu lak penglihatan die xbape nk terang sbb xpkai spek. So, die pon xsure menatang ape yg duk lintas. aku dah cuak. stay je kat luar ngan cik kak. tetibe..zupppppp!! objek tu kuar dr blik aku. Lajuuuu je masuk blik cik kak E lak. Cik kak E yg duk iron baju dah xjadik gosok bju dah. Die duk glabah lak sebab objek hitam tu ader kat bilik die. Aku pandang jek. Pastu cik kak E nekad, die msuk gak bilik dier nonong2 sebab nak amek towel. Kalu x, xmandi ler kn. Aku steady sbb ak dah mand.
TETIBE menatang tu muncul dpan ak. Cik kak E kat toilet. mentibang tul. Ak berdiri. In case nak fight back kn? Ceh. ak tgok mnatang tu, mnatang tu tgok ak blik. Pastu bdezupp nk dtg kt ak. Ak ala2 cam gile mroyan dah terjerit2. Bole lak mende tu 'home run' keliling ak. Baik xdtg gigit kaki ak. Last2 ilang di sebalik tong gas kek dapor ak. Cik kak E yg kuor dr toilet dok bantai gelak tgok ak 'fight' td.


kuang ajor tul si tikus itu!!

1 comment:

padelkopak said...

peh tikus tuuuuu!!!klu aku pon serender beb....geli woooo....