Saturday, April 24, 2010

ToDAy Is SaTurDay..

Salam. ~

Wah, tetibe banyak je masa aku nak berblog kan? Haritu gila bz tahap tenuk, tapi disebabkan hari ini hari sabtu maka dengan ini saya memerdekakan diri dari kerja (walopun tadi terbabas wat keje opis jgak kat umah). Bukan nak kata aku rajin eh. Tolong sikitt..ini memang habit aku dari dulu. Siang malam asik duk teringat kerja. Selagi tak siap camtu la citernye. Tu pasallah ex aku larik. Mungkin pasal tabiat aku ni dia lari kot?? (Padahal ex tu memang dah sangkut kat pempuan len. Pehal???)Tak kisahlah cemana pun, aku tak simpan dalam hati. Carilah apa yang kau nak cari.


Ok. Terkeluar tajuk.


Oleh sebab nak elak aku terhingat-hingat kat keje yang tak pernah siap itu, maka aku telah mengambil inisiatif untuk buat-buat sibuk dengan blog. Bayar qadak (eh, betul ke eja tu. Janji bunyi samerr) sebab abaikan blog aku ni lama sangat. Aku pun dah naik sebu tengok header yang sameeeee je bertahun. Kasi mekap sikit dengan i-pod. Letak lagu-lagu yang boleh layan dengan pale aku. Barulah aku rase feeling sikit nak menatap blog aku lama-lama (ecee...tak jgak ko hapdet blog ko yerr..). =p

Kadang-kadang bila duduk tak buat apa-apa, aku mulalah nak ingat mende yang lepas-lepas. Kadang-kadang tu tetibe je rasa nak menangis. Emo betulll. Dah 5 bulan mende tu lepas, tapi aku tak habis merana lagi. Kelakar pun ada. Kadang-kadang rasa nak menyumpah seranah, tapi aku tahan kat tekak aje. Tak sampai hati menyumpah-seranahkan manusia yang pernah ada dalam hati. Last-last, aku hanya mampu redha je.


Atau last effort, carik je pengganti. Heh... Kerjaaaa je memanjang, bilanye nak mencari???? Ada sesaper nak tolong aku??? Haha...Poyo.


Bukan tak boleh lepas mende lama, tapi sendiri yang teringat-ingat. Ala-ala lagu Aliyah - Tak Mungkin Kerna Sayang. Haha.. Aku memang dah lama lepaskan dia. Pehal lak aku terrrsentimental lak malam nie???? Oh, mintak-mintaklah 'dia' tak baca blog aku ni.





$%&^*&^$#&....tak nak tensen, tapi cite pasal manusia ni lak. Hampagasss...


~k la my dear frens, out dulu. Nak gi kombar dapur lak. Hehe..

5 comments:

aimi nasihah said...

ecah dearie,
jgn stress la pasal tu.hidup kena teruskan. cuba ko dgr lagu Hadapi Dengan Senyuman. ni fav song aku kalo aku rasa down.. n sometimes leh jadik nangis. But nangis is good juge untuk hati kita. Kalo kita nangis, seolah2 macam kita luahkan semua prob kita.

Tapi kekadang aku emo juge. aku cadangkan ko pegi futsal. Kalo ko tak leh sepak bola, ko sepak je kaki orang. hahha.. itu yang aku cuba buat...

Tapi aku nangis jugak.

Aku rasa tido lagi bagus...
hahha.Ntah ape aku merepek.
komen mcm tulis surat chenta..

nway, blog baru aku http://masammanispahitmaung.blogspot.com...

Check it out..

Bye. Take care

CoOkiE MoNSter said...

aimie dearie,
thanks for ur comment and support. By the way, aku xreti men futsal. nak sepak kaki orang pun,rasenye kaki aku yang kena sepak sudahnya. so, lepak sorang2 tgok tv sambil makan lagi best. hahaha... bina badan.

miss u so much. i'll check out ur blog later.^-^

is-nanie said...

Cik kuki sudah kembali berblogging.. tapi sama lah cam is.. Kekadang ujung minggu baru update citer.. Nak carik pengganti pon.. dahla balik malam-malam.. sabtu pon terperap kat opis sampai petang... huhuu..

aimi said...

takpe, next time kite g bercuti sesame ek... =) pulau perhentian jom!

p/s: aku dah jadi gadis pulau..hehe

CoOkiE MoNSter said...

is-nanie~
ni pun tak tau bape lama boley free berblogging. Curik2 masa la nak berblogging..ngee~