Tuesday, November 15, 2011

BeZa CabAi DenGan Ci..

Salam.

Hai gadis-gadis cute dan jejaka-jejaka tampan di luar sana. Oppss...saya bukannye biased. Yang tak berapa cun macam saya dan tak berapa tampan juga ye. Haiiiiii korang. (gila eksaited just to say hye to all of you.=p)

Anyway, takda cerita meroyan hari ni. Just aku nak cerita pasal satu insiden yang bila aku teringat je, aku rasa nak tergelak berguling-guling. Eh. Aku lah. Korang tak tahulah kan.

Nak dipendekkan cerita, aku nih kat rumah jarang masak nasik. Pasalnya kitorang adik-beradik biase makan mi, bihun,makaroni, jemput-jemput ke..senang cerita makan yang remeh-temeh jela(nak kata diet la tuh?? puiiii). AKu pernah jugak mula-mula dulu masak nasik kat rumah, siap masak lauk bagai. Dah bersusah-payah masak nih, adik aku tak nak makan nasik lak (oh, bukan sebab tak sedap ye, tapi sebab adik aku tak nak makan nasik.haha..kalau aku masak menda lain dia makan lak). Sudahnya semua nasik dan lauk-pauk masuk ke perut aku. So, bila dah tiap-tiap hari aku je yang melantak macam raksasa, mana bole jadi kan??

Nanti bimbang lama kelamaan adik aku kurus, aku lak yang bertukar jadi raksasa.

No. no. noOo..

So, this one day aku masaklah makaroni goreng (buat macam mi goreng tu) untuk buat bekal adik aku pegi sekolah. Dia mana main sarapan kat rumah nih. Stail dia sarapan secara berjemaah dekat sekolah. Ha, molek la tu. Strategi elak makan banyak.

Balik sekolah, adik aku cerita kat aku, kawan-kawan dia suka makan makaroni pagi tadi (oh, aku bukan buat cerita, adik aku yang cakap..depa sumenye sedap kot).

Then, sorang kawan adik aku tanya, 'Masak makaroni ni guna apa?'. Aku paham maksudnye apa. Dia nak tahu aku masak guna cili tumbuk ke guna cili boh segera tu.

Pastu adik aku dengan konfidennye jawab, 'Guna CIBAI'

Kahhhhhhhhhhhhhhhhh!!

Patutle adik aku cakap masa dia jawab kat sekolah tu, kawan-kawan dia cam berkerut dahi. CIBAI???????

Aku punye gelak berguling tu jangan citelah. Dah macam langsuir lapar.

Aku pandang adik aku dengan perasaan separa simpati. 'Cabai lahhhhh. Pepandai je ko tukar cibai kan?? Nampak sangat tak suka masuk dapur.'.

Pastu aku sambung gelak lagi. Hahahahahaha...... Cian adik aku. Muka innocent je jawab 'cibai' depan kawan-kawannye. =.=

ps: Kot ye pun jarang masak, takkan ko tak tau bezakan Cabai dengan Cibai?? Hadeh..

4 comments:

jedi said...

ahahhaha....teruk benar...

CoOkiE MoNSter said...

huhu....tp sekarang dia dah tau. hehe

k.e.r.i. said...

nombor plet kereta kakak aku CBY 69.
so aku panggil cibai 69.
kah kah kah!

CoOkiE MoNSter said...

ada je cara ko nak blame plet keta kakak ko eh?