Thursday, May 13, 2010

BaHaGia..

Memang best kalau kita duk melepak.
Lagi-lagi melepak sambil online.
Facebook, Yahoo, Blog je yang nampak.
Sampai tak tahu nak buat keja lain.

Memang bahagia bila kita bebas buat apa saja.
Nak makan, minum, tido pun tak apa.
Nak mengulor tak ada siapa nak menjaja.
Macam ejat la, pantang lepa.

Memang syok kalau takda yang mandor.
Sebab bila takda mandor sumer tertido.
Bukanlah sume, cuma zainul je yang tido.
Tu pun lepas dia ngan ejat gado.

Memang seronok kalau hidup ada seseorang.
Kerana mungkin kerana seseorang kita berjaya.
walaupun tak bermakna di mata orang.
Tapi tetap bererti di hati si dia.

Memang perit bila dikhianati.
Lebih-lebih lagi oleh orang yang disayangi.
Tapi jangan kita pendam di hati.
Kerana mungkin dia bukan untuk dimiliki.

Memang lumrah hidup ada pahit, masam, maung, manis.
Kerana kalau hidup tiada rasa, mesti tak ceria.
Tapi mana yang pahit itu janganlah dihakis.
Kadang-kadang kepahitan menjadi tiket hidup yang gembira.

Memang best dapat makan mi kari.
Tak mi kari, mi bandung pun takpe.
Wahai adik-adikku , i'm so very sori.
Pantun ni sekadar untuk bergurau dan suka-suka ajeeee.


Peace. No war.



daaa ~

6 comments:

Anonymous said...

wah wah wah.... pantun 4 kerat jer ker...

+akufobia+ said...

haha.esok buat apa pula?

CoOkiE MoNSter said...

sok tak tahu lagi..mungkin sama mungkin tak dengan hari ini.

heh...

melati said...

memang teramat bagie ko kn.......aku pon tumpang bagie

CoOkiE MoNSter said...

eshh...bahagia la..bru awet muda. senyummm je..hehe

Anonymous said...

jiwa kacau la lu ni bai....hahahaha..