Tuesday, June 2, 2009

OhAyO GozAiMAsssu..

Hari nie nek bas g. Awal la plakkk dtg,org pon xramai. Mulala aku nk mulakan kegiatan mulia aku. Bukak pc orang surf tenet. Ngehngeh.... Ingat nak upload pics tp pendrive lak xde. Hilang sebab kna curik mase kat wangsa dlu. Hampagas tullll...
Biawak maner la yg amek. Seksa wei xde pendrive. Grrr..

Aku ingat nk beli external je nant, sebab besor cket kan, bkan cket tp bsor byakkkk. Skang pon da murah. Tp modal lak xde. Ade sape2 nak wat derma kilat ke aku??? Huhu..
Gaji xmasuk lagiiiiiii..wawawa....(bru baper minggu masuk byak songeh lak yerr..adeh..).

Rindu lak kat member2 kat wangsa maju. Tihah, miza and the rest, gudluck eaaa....smoga dapat keje yea..chaiyok2! Kalu aku rajin aku trunla kl ekk. ^-^

Teringat lak dlu mase kat umah sedare aku kat sepang. Aku tumpang tido sana sebab ada hal cket. Pacik aku ade la sepasang anak, sorang lelaki sorang pempuan. Kecik2 lagi. Tp serius aku ckap si adik (aku panggil Farisha) tu even darjah 2, mmg teratur giler. Kat rak buku tu cantekkkk je. Buku teks same buku teks, buku tulis same buku tulis. Mak bapak die dh asuh dr kecik camtuh kottt... siap ade jadual tuhhh. Hari ni watpe, sekian2... (bole ke dak darjah 2 arrange sume nh?) Kalu kat umah aku, adik2 aku taraammmmm jer. Ikut suke ati sesedap rase jela mne nak letak brg2 depa. Aku mula la nak meroyan bile tgok sepah2 sket nh. Membebel non stop.

Satu ari, aku duk lepak2 kat blik Farisha sambil termenung tgok siling. Jap2 tgok Farisha. Ntah ape yg dikembur2 kat rak buku die xtau la aku. Lantak pi la. Simpan anak patung die la tu agaknyerrr. Akibat bosan tahap 4, aku tanya die,

"Farisha, kat umah nih ade x buku yg best2. Buku citer2 ker, majalah ker. Bg pinjam Kak Shah jap?"

Mula2 die tgok je aku ngn muke cam ngah berpikir.
"Takde la Kak Shah....(pkir lagi)..eh2..ada2! Jap eekk.."

Die mula la kombar2 g rak buku die. Aku tgok jela. Mak die simpan mjalah2 kat cni kotttt..

"Hah, ada 2 buku nh. Kak Shah amek la bace. Bessssttt...", ngan bersinar2 muke die bg bku2 tu kat aku.

Aku tgookkk je. Dan tgookkkk dan tgokkkkk dan tgokkk lagi. Tajuk buku tu

'Merak Belajar Terbang' ngan 'Kelawar Berperang'.


....


....


Aku rase tu bukan majalah. Terang2 xyah disuluh, tu bku cerita knak2 pra sekolah.
Napela aku mntak majalah kat dak darjah 2.

Hampeh.

3 comments:

kojah said...

hahahahhahaha

+akufobia+ said...

boleh tolong gelak je.

Anonymous said...

huwaaaaaaaa.....surh skandal la support bli kn external..kata skndal rmai kt kl ni..time ni la gnakn nya..pe guna skndal xleh support pe2...rugi r che kak.ktaorg pn rindu kt ecah...yg tsgt2 rindu nk tgk ecah tido r....