Thursday, December 18, 2008

petaNg YAnG hEniNG..

Petang yg mendung. Macam nak hujan. Tapi macam tak hujan. Aku pon konfius.

Kerusi berkerak keriuk. Aku masih berfikir. Dari entah brape minggu yg lepas, ak kerap berfikir. Ah? Oh, camni tak bole, ada error. Samapai kadang2 cakap sdrik. Housemate ak dah biase ngan fenomena ini. Die bantai tidur awal setiap malam. Ak je termenung depan tv ngan mata tak berkedip. Bukan sebab berita perdana tu best.

Ak masih berfikir. Semenjak ada 'kerja', ak byak mnggunakan otak kanan dan kiri untuk berfikir. Ini tahap maksima ak mnggunakan otak dengan serius. Sebab masa tak banyak, so ak terpakse compress planning and implementation sekaligus. Ak makan sambil fikir navigation model. Mandi sambil fikir algorithm admin. Tido pon tgok laptop. Kot2 terpancul idea time2 hening ni kan. Kdang2 dlam mimpi pon ade coding. Kadang2.

Selalunye time nk mandi, time masak, idea tu tetibe muncul. Cepat2 catat kalau tak lupe. Pergh, kalau lupe nak cungkil balik punye la susah. Fenomena ganjil nh lebih menjadi2 sebelum nak present pada supervisor. Tp skang dah lepas, alhamdulillah. Ak bukan lg di tahap kritikal. Kalau ade 5 level, ak kat level 3. Slow down. Tp slagi tak siap 'kerja' ak tu, slagi tu la ak mroyan. Sume dah setel, ade la cket modification yg The Big Boss nak tambah. Pening jap ak.

Tp try jgak wat. Selagi ak lum abes, projek ini di bawah tangggungan ak. Dah ak yg develop kan? harussssss la. Eka rilek bertongkat dagu tgok skrin PC. Kadang2 senyum sengsorang. Bahagia. Kak shida kiut edit pics, baru blik bercuti. Lagi bahagia. Abg eab? Kadang2 ada, kdanag2 xde. Cam chipsmore. Dia sgt bz. Sama bz ngan The Big Boss. Mereka rajin. Itu fakta.

Ironinya ak still berfikir. Eh, cmne algorithm tuk paparkan LO?? ~~ Suasana masih hening.

1 comment:

eabn9 said...

hmm... hening ke?? apsal aku rase macam pening je nih??? adoyai... kerja bertimpa2.. lepas ni ecah ngan eeka dah abis... sape nak tolong aku wat pm... huhuhu... tambah pening... pening kuasa dua + lalat = pening-pening lalat....